Het gaat bij mij thuis niet goed
Veilig Thuis Drenthe staat voor het voorkomen en stoppen van huiselijk geweld en kindermishandeling. We zijn er voor alle inwoners van Drenthe, van jong tot oud. Je kunt bij ons terecht als je zelf hulp zoekt of als je je zorgen maakt om een ander.
- Wij luisteren naar jouw verhaal en geven je advies
- We doorbreken onveilige situaties en zetten mensen in beweging
- We organiseren de hulp die nodig is
Meer informatie vind je hier: Over Veilig Thuis.
Neem contact met ons op, ook als je twijfelt. Dit is de eerste stap naar hulp en advies. Wij luisteren naar je en denken met je mee. Je kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen in de week, bellen via 0800 2000. Dit kan ook anoniem. Op maandag tot en met vrijdag kun je ook (anoniem) met ons chatten tussen 9.00 - 17.00 uur op deze website.
Ben je professional? Volg dan de stappen van de Meldcode.
Ja, dat kan. Je kunt ons 24 uur per dag (gratis) bellen via 0800 2000. Wij luisteren aandachtig naar jouw verhaal en bepalen samen wat er nodig is.
Ja, dat kan. Je kunt bij ons je vragen stellen of je hart luchten. Wij luisteren naar jouw verhaal en beantwoorden je vragen. Samen bekijken we wat voor professionele hulp nodig is. Als je wilt, kun je anoniem blijven. Je kunt ons 24 uur per dag bellen via 0800 2000. Voor advies kun je ook (anoniem) chatten met een medewerker via de website. Dit kan op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
We willen met alle gezinsleden praten om te onderzoeken wat er nodig is voor een veilige thuissituatie. Ook als zij niet bij een bepaalde gewelddadige gebeurtenis waren. Dit helpt ons om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. Op deze manier kunnen we beter inschatten wat nodig is.
We vragen altijd eerst aan de gezinsleden wat er aan de hand is. We doen dit om zo goed mogelijk in te schatten wat er aan de hand is. Ook horen we op deze manier of anderen zich zorgen maken over de veiligheid. Daarna bepalen we wat er nodig is. We mogen met anderen praten zonder jouw toestemming. We laten dit wel aan jou weten en vertellen wat we hebben besproken.
Wij nemen contact op met de personen om wie het gaat. Zo horen we wat er volgens hen aan de hand is. Daarna bekijken we wat er nodig is. We laten aan jou weten wat de volgende stap is. Soms moeten we eerst onderzoeken of er daadwerkelijk een onveilige situatie is. Ook kan het zo zijn dat we samen afspraken gaan maken om de veiligheid in huis terug te brengen. In andere gevallen dragen we de melding over aan een lokale hulpverlener die al betrokken is bij het gezin. Soms nemen we een besluit voordat we contact hebben met de mensen over wie de melding gaat.
Er zijn veel uitingen en vormen van huiselijk geweld en mishandeling. Veilig Thuis Drenthe is een expertisecentrum. Dit betekent dat we kennis en ervaring hebben met (de aanpak van) alle soorten geweld binnen gezinnen en relaties. Lees hier over de verschillende vormen en uitingen van geweld.
Het is mogelijk om een klacht bij ons in te dienen. Jeugdstem kan je helpen bij het opsturen van een klacht. Dit is een aparte stichting met onafhankelijke vertrouwenspersonen. Zij bieden gratis hulp. Meer informatie vind je op www.jeugdstem.nl of bel naar 088 555 10 00.