Actueel
Zestien grote fotoborden met indringende portretten en verhalen over huiselijk geweld en kindermishandeling staan van dinsdag 30 augustus tot 20 september op het Raadhuisplein in Emmen. De buitenexpositie ‘WIJ… doorbreken de cirkel van geweld’ vertelt de verhalen van mensen die ‘de cirkel van geweld’ waarin zij zaten, doorbroken hebben.
Op dinsdag 13 september organiseert Veilig Thuis Drenthe samen met Treant en de Gemeente Emmen een symposium voor professionals.
Huwelijksdwang en achterlating zijn ingewikkelde kwesties waarin eer en familie een grote rol spelen. Als professional heb je een belangrijke rol in het signaleren en stoppen van deze problematiek.
15 juni is de internationale dag tegen ouderenmishandeling. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het gezien wordt en dat we er wat aan doen.
Op maandag 13 juni, vlak voor de Dag tegen Oudermishandeling, organiseert Veilig Thuis Drenthe een webinar voor professionals in Drenthe. Het webinar gaat over de vormen van ouderenmishandeling en het herkennen van de signalen.
Ook op Hemelvaartsdag is Veilig Thuis Drenthe 24 uur per dag bereikbaar via 0800 2000. Bij directe nood bel je 112.
Het jaaroverzicht van Veilig Thuis Drenthe laat in één oogopslag zien hoe wij ons, samen met onze ketenpartners, in 2021 hebben ingezet voor een veilig thuis.
De website www.waaromgajenietweg.nl geeft inzicht in patronen van huiselijk geweld en biedt omstanders handvaten voor wat je kunt doen. ‘Waarom ga je niet weg?’ vertelt het waargebeurde verhaal van de buurvrouwen Anneke en Rubina. Rubina is slachtoffer van huiselijk geweld en haar buurvrouw Anneke vangt haar op. In acht korte afleveringen word je als luisteraar meegenomen in het relaas van de twee buurvrouwen.
Het Verwey-Jonker Instituut doet onderzoek naar drempels die mensen kunnen ervaren in hun zoektocht naar laagdrempelige hulp. Hiervoor zijn ze op zoek naar de ervaringen van mensen die te maken hebben gehad met geweld, misbruik of grensoverschrijdend gedrag.
Het Landelijk Knooppunt voor Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA) zet zich in voor meer bekendheid onder professionals. Zij bieden tools om signalen en risico’s van huwelijksdwang en achterlating op te merken.