Webinar: toepassen van de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling


In november is de Week tegen Kindermishandeling. Het thema van dit jaar benadrukt dat we allemaal een rol hebben in het creëren van een omgeving waarin kinderen gelukkig en veilig kunnen opgroeien. Onderwijsprofessionals zien kinderen dagelijks en hebben daarmee een belangrijke taak om te signaleren en handelen bij (een vermoeden van) kindermishandeling. Om daarbij te helpen organiseert Veilig Thuis Drenthe een webinar over de stappen en afwegingen bij het doen van een melding. Ook gaan we in op de werkwijze van Veilig Thuis en behandelen we voorbeelden uit de praktijk. Ben jij er ook bij?

Het webinar is live te volgen op dinsdag 26 november tussen 15.00 - 16.00 uur. Lukt het jou niet om te kijken op dit moment? Je kunt de uitzending ook op een later tijdstip terugkijken via dezelfde link. Aanmelden voor het webinar is niet nodig.

Voor wie is dit webinar

Dit webinar is voor medewerkers van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs in Drenthe.

Programma

  • Stappen van de Meldcode
  • Afwegingen in de beroepsgroep
  • Tips om het gesprek aan te gaan
  • Rol van Veilig Thuis
  • Voorbeeld(en) vanuit de praktijk
  • Vragen en antwoorden

Tijdens het webinar stel je jouw vragen live via de chat. Heb je nu al vragen? Laat het ons weten vóór 21 november via [email protected]. Dan nemen we dit direct mee in het programma.

Bekijk hier het webinar

Op 26 november (of daarna) bekijk je het webinar via deze link: 
Webinar: toepassen van de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling – YouTube

Meer over de Week tegen Kindermishandeling

Contact bij vragen

Wil je meer weten over het webinar of heb je andere vragen? We horen het graag! Stuur een bericht naar [email protected].